Magyar Celebek Külföldi Celebek Tematikus Gyűjtés

Farkasházy Tivadar pert nyert Andy Vajna ellen

Andy Vajna filmproducer-kormánybiztos szerint Farkasházy Tivadar megsértette jó hírnevét a Heti hetes februári adásában mikor azt mondta: „Vajna soha nem csinált művészfilmet, mivel ehhez nem ért." illetve „Úgy tesz, mintha minden dolga rendben lenne Amerikában, de nem véletlenül nem megy oda vissza."

.– A bíróságnak mindkét kifogásolt mondat tekintetében az az álláspontja, hogy a felperes munkásságát senki nem kérdőjelezte meg, a szövegkörnyezet pedig olyan ironikus, kritikai műsorban hangzott el, amit tűrnie kell – mondta a bírónő.

A Blikk információi szerint a két héttel ezelőtti tárgyaláson Vajna nem jelent meg, így tegnapra pénzbírság terhe mellett idézték be. A kormánybiztos zárt tárgyalást kért, arra hivatkozva, hogy adótitkai is szóba kerülnek. Két és fél órán keresztül vitatkoztak az ügyvédek, majd pár perces szünet után a bíróság úgy döntött, hogy Vajnának tűrnie kell a kritikát, továbbá 127 ezer forint perköltség megfizetésére is kötelezték. Andy Vajna nem akart nyilatkozni a Blikknek, de biztos, hogy fellebbeznek az ítélet ellen.

Fotók ehhez a cikkhez

Szólj hozzá

Vissza

Farkasházy Tivadar pert nyert Andy Vajna ellen

Farkasházy Tivadar pert nyert Andy Vajna ellen

Szólj hozzá